فتة الكوارع
2حبة كوارع بتلو
بصلة مقطعة اربع اجزاء + 3حبة هيل
ورقتين غار + فلفل اسود وملح
2فص ثوم مفرى + ربع كوب خل + نصف كليو رز مصرى
2معلقة سمن او زيت
*التحضير
تغسل الكوارع وتنظف جيدا
وتوضع فى القدر مع البصل والهيل وورق الغار
مع نصف مقدار القدر من الماء
وتترك على النار متوسطة الحرارة حتى النضج جيدا
( أنصح باستخدام قدر الضغط لاختصار الوقت)
يضاف اليها الملح والفلفل الاسود فى القدر
يسلق الرز بالطريقة العادية
* لعمل الصوص
يحمر الثوم ثم يضاف اليه الخل وقليل من الملح
نحضر طبق التقديم ويوضع بها الرز نضيف صوص الثوم
وتوضع فوقها الكوارع
يقدم المرق مع طبق التقديم
تابعنا على :